5 tipů jak získat z on-line kurzů maximum

Zpět na blog

5 tipů jak získat z on-line kurzů maximum

vzdělávání on-line kurzy motivace

Mnoho studentů zahájilo školní rok on-line. Distanční výuka se dostala do školských osnov. Vzhledem k současné situaci bude on-line vzdělávání hrát stále důležitější roli. To ale neznamená, že jsou na něj všichni připraveni.

Poslední měsíce pomohly urychlit (r)evoluci, která se pomalu začíná zabydlovat ve vzdělávacím systému. On-line výuka se stala nezbytností. Zároveň ale přináší řadu výzev a to nejen pro děti ve školách, ale i pro dospělé, kteří se rozhodli posílit svoje kompetence a uplatnitelnost na trhu práce.

Proto vám přinášíme 5 tipů, jak efektivně využít virtuální vzdělávání a dostat z něj maximum.

1. Vytvořte si svůj pracovní prostor

Od chvíle, kdy se učebna - a často i kancelář - přenesla do domácího prostředí, v podstatě zmizela hranice mezi vzděláváním a osobním časem.

Jenže lidé potřebují jasné hranice a rituály, které pomáhají s lepším soustředěním a které jasně definují svůj účel. I když zrovna nemůžete navštívit prezenční kurz, kde je jasným signálem učebna a přítomnost ostatních. Vytvořte si proto doma svůj studijní koutek, který je určený pro vzdělávání.

Takové místo by mělo být stranou rušivých prvků, jako je televize, lednice, chytrý telefon a další předměty, které rozptylují vaši pozornost.

2. Vytvořte si rozvrh

Stejně jako při klasické výuce je důležité, abyste si zavedli rutinu, které se budete držet. Přestože odpadá dojíždění do učebny a mohlo by se zdát, že člověk tak lépe využije čas, opak je pravdou.

Vaše mysl potřebuje režim a pravidelnost, protože pokud se věnujete on-line vzdělávání jen nahodile, budou tomu odpovídat i výsledky.

Nebojte se proto napsat si rozvrh, který jasně určí, které dny a hodiny se budete svému vzdělávání věnovat. V LovelyData doporučujeme studentům alespoň 2 hodiny týdně, které jsou rozvrženy do několika dnů.

Rozdělte si učení na kratší 30 minutové bloky, kdy se ještě na novou látku dokážete soustředit a baví vás. Lepší a efektivnější jsou krátké, ale pravidelné bloky, než mnohahodinový maratón, kdy se najednou snažíte dohnat všechnu zmeškanou látku.

3. Nepodceňujte kvalitní nástroje

On-line kurzy a moderní technologie hodně přiblížily výuku široké veřejnosti. Stále je ale potřeba určité vybavení, bez kterého to nejde.

Určitě počítejte s notebookem nebo stolním počítačem, který zvládne přehrávat videa. V případě kurzů LovelyData je také nutná instalace dodatečného softwaru, abyste mohli pracovat souběžně s lektorem. Nároky na počítač naštěstí nejsou nikterak dramatické, takže odpadá nutnost investice do drahého PC.

Nezapomeňte na rychlé připojení k internetu, aby se videa ve vyšším rozlišení "nesekala" a také kvalitní sluchátka, která vám pomohou se lépe soustředit a potlačit rušivý vliv zvuků z okolí.

4. Podpora lektorů

Je důležité, abyste v tom nebyli sami a aby byla pomoc na blízku. Proto si zjistěte, jestli vámi zvolené on-line kurzy nabízí podporu lektorů, kdybyste během kurzu něčemu nerozuměli.

Nic nenahradí rychlou zpětnou vazbu přímo od lektora, který je vaším spolehlivým průvodcem. V LovelyData se můžete spolehnout, že vás nenecháme na holičkách.

5. Vydržte

Nejen dětem, ale často i dospělým se stává, že počáteční nadšení vyhasne. Někdy za to může probíraná látka, která je zrovna náročnější, někdy prostě nastanou životní situace, díky kterým máte myšlenky na jiné věci.

Najděte v sobě sílu a překonejte taková období. Odměnou vám bude výsledek a dobrý pocit, že jste pro sebe a svoji kariéru něco udělali.


Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními

nebo nám napište něco hezkého. Děkujeme!

Zpět na blog

Python - základy

Naučte se základy Pythonu - populárního jazyka, který vzal datovou vědu doslova útokem.

Zobrazit kurz

Pandas - analýza a zpracování dat

Naučte se základy Pandas - pythonovské knihovny, která je standardem pro analýzu a zpracování dat.

Zobrazit kurz

OK, Python

Automatizujte rutinní práci v Excelu, nechte za sebe pracovat Python a zjednodušte si život.

Zobrazit knihu

Hledáme další autory

Publikujte na Lovely Blogu a inspirujte ostatní! Sdílením svých znalosti si budujete osobní značku.

Kontaktujte nás

Odběr novinek

Novinky, návody a tipy přímo do vašeho emailu.

Copyright © 2018-2024, Colorbee, s.r.o.

Designed by grafikli.cz in Prague.