Jak si vybudovat svoje kompetence v oblasti datové vědy pro post-koronavirovou budoucnost

Zpět na blog

Jak si vybudovat svoje kompetence v oblasti datové vědy pro post-koronavirovou budoucnost

datová analýza podniková data

Svět se mění a s ním se mění i pracovní prostředí. Některé změny, způsobené zaváděním nových technologií, jako je datová věda a umělá inteligence, znamenaly pro některá pracovní místa nadbytečnost a propouštění. K nejistotě také přispívá katastrofický ekonomický dopad pandemie Covid-19 a naléhavá potřeba firem přizpůsobit se novým podmínkám.

Přestože předpovědi pro některá odvětví nevypadají dobře, mohla by současná situace vytvořit pracovní místa zase jinde. Jednou z takových oblastí je datová analýza. Pokud investujete do svých dovedností v této oblasti už dnes, může to zítra znamenat rozdíl mezi tím, zda máte zaměstnání nebo nemáte.

Již nyní si můžete vybudovat kompetence v oblastech, které budou relevantní, až bude tato nejistá doba za námi. O jaké kompetence se jedná? Například porozumění podnikovým datům a schopnost je analyzovat - to jsou oblasti, bez kterých se podniky neobejdou ani v současnosti, ani v budoucnosti.

Jenže i když máte motivaci posílit svoje dovednosti, nemusí to vždy stačit. Klíčové je vybrat si, jakým způsobem se budete učit. To může představovat jistou výzvu. Možností vzdělávání je na dnešním trhu nespočet. Od těch zdarma, přes ty laciné, až po kurzy, které připravili odborníci.

Také si musíte vytvořit studijní plán, který zajistí, že kurzy úspěšně dokončíte. Nezapomeňte si vyhradit čas a věnovat se prohlubování vědomostí pravidelně. Ať už to je pár hodin týdně nebo - pokud jste ambicióznější - ideálně každý den. I kdyby to mělo být jen 30 minut.

Pokud vás zajímá právě oblast datové analýzy, máme pro vás řešení. Připravili jsme intenzivní online kurz, který je unikátní svojí náplní i rozsahem. Osnova vychází z úspěšných kurzů LovelyData. Obsah jsme navíc rozšířili, přidali nové materiály a bonusy. Kurz je kompletně v češtině a je tak přístupný každému.

Pokud chcete umět efektivně analyzovat a zpracovávat data, podívejte se na stránky kurzů. A raději to udělejte hned, ať můžete začít a využít tuto příležitost naplno.

https://www.lovelydata.cz/kurzy/


Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními

nebo nám napište něco hezkého. Děkujeme!

Zpět na blog

SQL pro každý den

Jak si užít SQL a nezabloudit v kódu

Zobrazit knihu

SQL pro analytiky

Naučte se základy SQL a relačních databází. Komplexní kurz, který vám dá jistotu při psaní databázových dotazů.

Zobrazit kurz

OK, Python

Automatizujte rutinní práci v Excelu, nechte za sebe pracovat Python a zjednodušte si život.

Zobrazit knihu

Hledáme další autory

Publikujte na Lovely Blogu a inspirujte ostatní! Sdílením svých znalosti si budujete osobní značku.

Kontaktujte nás

Odběr novinek

Novinky, návody a tipy přímo do vašeho emailu.

Copyright © 2018-2024, Colorbee, s.r.o.

Designed by grafikli.cz in Prague.